Рус

Діагностичне обладнання та робота на ньому

Количество постов — 7
Аккаунт удален
Доброго дня, колеги, мене звати Аркадій і я працюю на лінії діагностики одного підприємства Волині. Маю надію, що даний пост комусь стане у пригоді, а сам , можливо, отримаю відповіді на деякі технічні запитання. Працюю тут я вже третій місяць, тому питань назбиралось багато, а кваліфіковані відповіді отримати не так вже й просто. У мене освіта технічна, тому і відповіді шукаю чіткі
На доному етапі хочу Вам трішки написати про гальмівний стенд фірми BEISSBARTH, стенд перевірки установки кутів керовани коліс Haweka AXIS 4000 та прилад для перевірки та регулювання світла фар (реглоскоп) виробництва BEISSBARTH
Щоб не бути голослівним викладаю фото обладнання нище (на останньому протоколі не зняті усі заміри, якщо тема буде Вам цікава то додам ще)
0
0
Поделиться
Аккаунт удален

А толку із того обладнання, якщо я не викладу скани протоколів???

0
0
Поделиться
Аккаунт удален
Колеги, раніше я працював трішки у іншій сфері, але пов’язаній з автомобілями. Змінивши місце роботи я помітив, що ніхто не хоче ділитись знаннями!!! Маю надію, що комусь із Вас буду корисним і, можливо, сам отримаю відповіді на свої запитання. Інженер – це той, хто дає чіткі, аргументовані відповіді та пропозиції. Вони не завжди можуть бути вірним, але завжди можуть перевіритись. У техніці не повинно бути «може» та «мабуть» . Так давайте ж дотримуватись конструктиву.
НА ВСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ Я ПОСТАРАЮСЬ ДАТИ ВІДПОВІДЬ У МЕЖАХ СВОЄЇ КОМПЕТЕНЦІЇ.
У нас є усі інструкції на стенди плюс знайдено багато інформації в мережі, але загальної.
Почну із регулювання кутів установки керованих коліс (для спрощення буду це все називати словом «сходження»). В стандартній комплектації до стенда Haweka AXIS 4000 не йде база даних по автомобілях, вона продається окремо. Самий простий спосіб для виходу із цієї ситуації – це шукати мануали по марках та моделях та перекладати їх. Наприклад:

0
0
Поделиться
Аккаунт удален

Із вищеприведених рисунків випливає наступне:
1) кут розвалу залежить від навантаження на вісь. При знятті розмірів нам потрібно щоб з обох боків він був однаковим і у вказаному діапазоні.
2) даний кут максимального повороту внутрішнього колеса;
3) кути поперечного та поздовжнього нахилу шкворнів теж вказані
4) одиниці вимірювання сходження мм/м потрібно переводити в мм, або в кутові величини, в залежності від налаштування Вашого обладнання (приклад перерахунку одиниць вимірювання див. нище). Сходження теж залежить від навантаження, але тут вже даний діапазон!!!
0
0
Поделиться
Аккаунт удален
5) при двох керованих осях вказується допустима різниця між сходженнями коліс одного борту із сторони рульового механізму та приведені дані щодо точності регулювання;
6) вказані залежності між кутами повороту коліс різних осей та допуски щодо їх відхилень;
7) вказані максимально допустимі значення осьових люфтів кульових шарнірів наконечників рульових тяг.

Запитання №1. Яка допустима різниця між кутами розвалу лівого та правого колеса?
Запитання №2. Яка допустима різниця між кутами поперечного, поздовжьного нахилу шкворня лівого та правого колеса?
Запитання №3. Які у Вас бази даних? По можливості викладіть фото однієї сторінки для прикладу.
Запитання №4. Чи є бази данних на причепи та напівпричіпи? Якщо є, то чи вказуються місця розміщення міторк для вирівнювання середнього положення моста відносно осі рами. Будь ласка викладіть одне фото з такого довідника.
Запитання №5. При якій непаралельності та при якому зміщенні заднього моста відносно переднього відбуватиметься боковий відвід автомобіля?
0
0
Поделиться
Аккаунт удален
ПЕРЕВЕДЕННЯ ОДИНИЦЬ ВИМІРЮВАННЯ СХОДЖЕННЯ

Сходження – це рірзниця відстаней між краями диска колеса А та Б, на висоті його центру.
Боковий відвід колеса показує на яку відстань «хоче» зміститись колесо, яке має позитивне або негативне сходження відносно осі автомобіля в статиці. Якщо сходження позитивне, то колесо буде намагатись зміститись «в колію» авто (зійтись), якщо негативне – то назовні від колії (розійтись). Боковий відвід вимірюється в мм/м або м/км, що одне й теж у числовому значенні

На рисунку показаний боковий відвід колеса, який відбувається при негативному сходженні, одиниці вимірювання м/км

Стенд на нашому СТО теж показує боковий відвід в м/км
Оскільки на вантажних автомобілях спереду залежна підвіска то боковий відвід лівого колеса дорівнює боковому відводу правого.

Інструкція по обслуговуванню DAF пише, що при навантаженні на вісь 5000 кг боковий відвід колеса повинен становити 1 мм/м!!!
0
0
Поделиться
Аккаунт удален
А яке сходження в міліметрах повинне бути при цьому виставлене при регулюванні на стенді??? Даю відповідь . Приймемо для подальших розрахунків розмір диска Ø22,5″, що дорівнює:
Ø=571,5 мм
Довжина кола при такому діаметрі становить:
l = 2 π R = 2*3.14*571,5/2 = 1794,51 мм
Далі нас цікавить довжина половини кола, при якій точка 1 на рисунку при перекочуванні колеса зміститься у положення точки 2.
lпівкола = 1794,51/2 = 897,3 мм
Тепер саме цікаве, при проходженні колеса будь-якого розміру по плиті заміру бокового відводу, згідно інструкції DAF, нормативне значення повинне становити 1 мм/м (довжина плити, звісно, 1м), а який буде боковий відвід при прокочуванні диска діаметром 22,5″?
1 мм – 1000 мм
Х мм – 897, 3 мм
Х = (1*897,3)/1000 = 0,9 мм
Це означає, що сходження лівого колеса дорівнює 0,9 мм, а загальне сходження становить 1,8 мм.
По приведеній вище пропорції можна перерахувати нормативне сходження при будь-якому навантаженні на вісь (при діаметрі диска 22,5″)
Ця серія повідомлень перша, я нічого не писав про вимоги ДСТУ, зовсім не зачіпав інші стенди. Панове, якщо Вам цікаво, то давайте продовжуват разом
Чекаю на відповіді та пропозиції :-)
0
0
Поделиться

Авторизуйтесь для возможности отправлять сообщения

Кто читает тему:

Пользователей 0 / Гостей 0
Новые темы